Vijesti 122 za 03.01.2021. godine

Vijesti 122 za 03.01.2021. godine

38
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 03.01.2021. godine, u 20,20 sati, u ulici Alije Izetbegovića, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su izvršili legitimisanje i pregled lica A.B., rođenog 1996. godine, iz Kaknja, kojom prilikom su pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Maglaj

U vremenskom periodu od 24.12.2020. godine do 03.01.2021. godine, u mjestu Donji Rakovac, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo šumske krađe, kojom prilikom je izvršena sječa i krađa dvadeset jednog stabla hrasta iz privatne šume vlasništvo lica C.N., iz Teslića. Izvršen je uviđaj od strane Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

U toku noći 02/03.01.2021. godine, u mjestu Kraševo, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe, kojom prilikom je otuđeno putničko motorno vozilo marke “Škoda Fabia”, registarskih oznaka E59-T-539, vlasništvo lica K.E., iz Tešnja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Žepče

Dana 03.01.2021. godine, u 03,25 sati, u mjestu Goliješnica, od strane pet maskiranih lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, izvršeno je razbojništvo nad uposlenikom prodajnog centra „FIS”, čuvarom V.M., iz Žepča, kojom prilikom su lica, uz upotrebu fizičke snage, nasilno ušla u objekat tržnog centra, te iz mjenjačnice otuđila neutvrđen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije i istražitelja Policijske stanice Žepče, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA