Vijesti 122 za 03.02.2021. godine

Vijesti 122 za 03.02.2021. godine

4
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 02/03.02.2021. godine, u mjestu Ponirak, iz kuće koju koriste zaposlenici firme “Euro-Asfalt” d.o.o. Sarajevo, izvršena je krađa dva mobitela marke “Samsung”, ključevi od vozila “Golf” i novčanik vlasništvo lica M.A., iz Tuzle, u kojem su se nalazili lični dokumenti i bankovne kartice oštećenog, te određen iznos novca. Od strane službenika policije su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršene krađe.

Visoko

Dana 02.02.2021. godine, u 22,50 sati, u ulici Visočkih brigada, u parkiranom putničkom motornom vozilu marke “Golf”, registarskih oznaka J73-O-410, istražitelji Policijske stanice Visoko su zatekli lica: H.M., H.M., i H.L., sva lica iz Visokog i lice A.B., rođeno 1980. godine, iz Kaknja, kojom prilikom su izvršenim pregledom navedenih lica, kod lica A.B. pronašli pet sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 5 grama i devet sadržaja praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 7,5 grama. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko a lice A.B. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

U toku noći 02/03.02.2021. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršena je teška krađa u trgovačku radnju “Šeha”, vlasništvo lica Š.S., iz Kaknja, iz koje je tom prilikom otuđeno pet jakni. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

U toku noći 02/03.02.2021. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršena je teška krađa u obrtničku radnju “IL-MA Jewelry”, vlasništvo lica K.B., iz Kaknja, kojom prilikom je otuđena određena količina srebrenog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Dana 03.02.2021. godine, u 15,40 sati, u ulici Alije Izetbegovića, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su izvršili legitimisanje i pregled lica Č.A., rođenog 1977. godine, iz Kaknja, kojom prilikom su kod istog pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Tešanj

Dana 03.02.2021. godine, u 12,15 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj se obratilo lice J.S., rođeno 1976. godine, iz Tešnja i tom prilikom prijavilo zloupotrebu bankovne kartice “Raiffeisen Bank”, izdate na ime prijavitelja, kada je nezakonitom transakcijom skinut određen iznos novca sa računa istog i uplaćen na račun sportske kladionice “Premier”. Daljnji rad na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

Dana 03.02.2021. godine, oko 14,10 sati, u mjestu Putešić, u marketu “Meva Komerc”, d.o.o. Tešanj, vlasništvo lica M.A., od strane lica B.N., rođenog 1958. godine, iz Doboja, izvršena je krađa odjevnih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj a lice B.N. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA