Vijesti 122 za 03.03.2020. godine

Vijesti 122 za 03.03.2020. godine

16
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 03.03.2020. godine, u poslijepodnevnim satima, u mjestu Jagodići, izvršeno je krivično djelo teške krađe u pokušaju u kuću vlasništvo lica I.M., iz Zenice, kojom prilikom je nepoznato lice podesnim predmetom razbilo staklo na prozoru kuće, ušlo u unutrašnjost iste, te izvršilo djelimičnu premetačinu stvari kojom prilikom nije ništa otuđeno. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Visoko

Dana 03.03.2020. godine, u 03,05 sati, u službene prostorije Policijske stanice Visoko se obratilo lice A.F., rođeno 1991. godine, iz Visokog i prijavilo pokušaj krađe katalizatora sa putničkog motornog vozila marke “Opel Vectra”, registarskih oznaka A12-J-151, vlasništvo istog, kada se aktivirao alarm na vozilu. Od strane policijske patrole, u 03,15 sati, zaustavljeno i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Golf 2”, registarskih oznaka M78-T-638, koje je odgovaralo opisu vozila koje se udaljilo sa mjesta izvršenja krivičnog djela, kojim je upravljalo lice R.A., rođeno 1985. godine, iz Vogošće, dok su se u vozilu nalazila lica: B.E., rođen 1997. godine, i O.S., rođen 1995. godine, oba lica iz Visokog. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem prijavljenog krivičnog djela, nakon čega je sporno vozilo izmješteno na službeni parking prostor Policijske stanice Visoko, gdje će biti predmet daljnjih provjera a navedena lica lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Breza

U toku noći 02/03.03.2020. godine, izvršena je teška krađa u pomoćni objekat vlasništvo lica F.E., iz Breze, kojom prilikom je otuđena određena količina električnog alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Žepče

Dana 03.03.2020. godine, u 13,50 sati, u službene prostorije Policijske stanice Žepče se obratilo lice M.J., iz Žepča i tom prilikom prijavilo da je na parking prostoru u ulici Stjepana Radića, otuđen katalizator sa putničkog motornog vozila marke “Golf 4”, vlasništvo istog. Od strane policijskih službenika su poduzete mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedamnaest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA