Vijesti 122 za 03.04.2015. godine

Vijesti 122 za 03.04.2015. godine

217
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva.U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona evidentirana su četiri krivična djela.

Kakanj

Dana 03.04.2015. godine, u 14,40 sati u ul. Zeničkog Partizanskog Odreda, općina Kakanj, od strane istražitelja PS Kakanj zaustavljeno je pmv marke Golf reg.oznaka 996-J-980 kojim je upravljao F.E. iz Kaknja, sa istim u vozilu kao suvozać nalazio F. S. iz Kaknja. Izvršenim pregledom po čl 25 Zakona o policijskim službenicima MUP-a ZE-DO Kantona kod lica F. S. je pronađena zeljasta biljna materija umotana u aluminijsku foliju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu (marihuanu). Pronađeni predmeti su oduzeti, dok je isti lišen slobode i nad njim zavedena kriminalistička obrada. Uviđaj izvršen od strane istražitelja PS Kakanj uz upoznavanje tužioca. Nakon završene krim. obrade F. S. je u 16,15 sati pušten.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona evidentirano je dvanest saobraćajnih nezgoda, u jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je zadobilo teške tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na svim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA