Vijesti 122 za 03.05.2015. godine

Vijesti 122 za 03.05.2015. godine

147
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (5).

Zenica

U vremenskom periodu od 28.04. do 03.05.2015. godine, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, izvršeno je krivično djelo teška krađa u garažu, vlasništvo T.A., iz koje je otuđena određena količina raznog alata. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 03.05.2015. godine, u ulici Crkvice, od strane nepoznate osobe izvršeno je presjecanje crijeva od kočionog sistema na putničkom motornom vozilu marke „VW-Golf“, registarskih oznaka J14-A-040, vlasništvo H.M. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 03.05.2015. godine, na lokalitetu Kamberović polje, iz autobusa marke „Setra“, registarskih oznaka DA 224 CU, izvršena je krađa: dvije navigacije, dva srebrna privjeska, manji iznos novca, te dokument na ime G.Ž. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 03.05.2015. godine, u mjestu Ribnica, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo S.S., iz koje je otuđena određena količina novca i zlatnog nakita, te tri mobilna telefona. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Tešanj

Dana 03.05.2015. godine, u 02,15 sati, u mjestu Jelah, od strane B.S. izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka A95-K-563, vlasništvo V.A., iz kojeg je otuđeno: autokasetofon, autodizalica, pojačalo i zvučnici. U 02,25 sati, od strane policijskih službenika lišen je slobode B.S., te zadržan u prostorijama Policijske stanice Tešanj gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 03.05.2015. godine, u 02,35 sati, u mjestu Jelah, prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke „Audi“, registarskih oznaka MI687DA, kojim je upravljao M.S., isti je pokušao podmititi policijske službenike dajući im određenu količinu novca. Zbog izvršenja krivičnog djela „Davanja dara i drugih oblika koristi“, M.S. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA