Vijesti 122 za 03.05.2020. godine

Vijesti 122 za 03.05.2020. godine

12
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četrdeset šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 02/03.05.2020. godine, u mjestu Ostrožnica, izvršena je krađa kabla sa željezničke pruge. Nakon zaprimljene prijave o izvršenju navedene krađe, od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su poduzete mjere i radnje na rasvjetljavanju iste.

Kakanj

Dana 03.05.2020. godine, u 15,00 sati, u ulici Selima ef. Merdanovića, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica H.A., rođenog 1994. godine, iz Kaknja, kojom prilikom su kod istog pronašli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok je sporna materija oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Tešanj

Dana 03.05.2020. godine, u 18,05 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Tešanj je putem telefona prijavljeno da je u prodajnom objektu “Bingo”, u naseljenom mjestu Bukva, od strane dva nepoznata lica izvršena krađe određenih artikala. Daljnji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju prijavljene krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA