Vijesti 122 za 03.06.2015. godine

Vijesti 122 za 03.06.2015. godine

192
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne ozljede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 03.06.2015. godine, u 04,40 sati, u ulici Dr.Abdulaziza Aska Borića, izvršeno je krivično djelo teške krađe u trgovinsku radnju “Konzum”, iz koje je tom prilikom otuđena neutvrđena količina cigareta i prehrambenih artikala. Na mjestu izvršenja krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 03.06.2015. godine, u 12,25 sati, u ulici Zmajevačka cesta, od strane lica S.A. iz Zenice, uz prijetnju ručnom bombom, upućene su pretnje i ugrožena sigurnost lica S.S. iz Zenice. Od strane službenika uniformisane policije i službenika Odsjeka kriminalističke policije od lica S.A. je oduzeta ručna bomba, nakon čega je isto lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad licem zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 03.06.2015. godine, u 12,25 sati, u ulici Branilaca Bosne, od strane službenika uniformisane policije zaustavljen je motocikl marke “Aprilia”, bez registarskih oznaka, kojim je upravljalo lice J.Dž. iz Visokog. Izvršenom kontrolom i pregledom policijski službenici su kod lica pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Službenici uniformisane policije su lišili slobode lice J.Dž. i isto zadržali u prostorijama za zadržavanje.

Tešanj

Dana 03.06.2015. godine, u 22,00 sati, u mjestu Kraševo, prilikom vršenja uviđaja saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovao motocikl marke “Yamaha”, registarskih oznaka K52-J-319, kojim je upravljalo lice A.H. iz Doboj istoka, od strane službenika policije je utvrđeno da predmetna registarska tablica ne pripada navedenom motociklu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, koji poduzimaju operativne aktivnosti na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti pod kojim je došlo do zloupotrebe spornih tablica.

Žepče

Dana 03.06.2015. godine, u 03,00 sati, u naseljenom mjestu Bistrica, izvršeno je krivično djelo teške krađe u STR “Emili Comerc”, vlasništvo P.M., iz koje je otuđena određena količina cigareta i novca. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Tešanj

Dana 03.06.2015. godine, u 21,30 sati, na magistralnom putu M-4, u mjestu Kraševo, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka J96-E-056, kojim je upravljalo lice K.A. i motocikl marke “Yamaha”, registarskih oznaka K52-J-319, kojim je upravljao A.H., koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Općoj bolnici Tešanj. Uviđaj izvršili istražitelji Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodila se još dvadesetjedna saobraćajna nezgoda, u kojoj su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA