Vijesti 122 za 03.06.2020. godine

Vijesti 122 za 03.06.2020. godine

38
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četrnaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 02.06.2020. godine, u 23,10 sati, u ulici Londža, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica Ć.M., rođenog 1992. godine, iz Zenice, kojom prilikom su pronašli dva sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode a sporna materija oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Dana 02.06.2020. godine, oko 18,00 sati, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, izvršena je teška krađa u prostorije poslovnog objekta „Una”, vlasništvo lica H.M., iz Zenice, kojom prilikom je nepoznati izvršilac otuđio određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Dana 03.06.2020. godine, oko 18,00 sati, u ulici Pehare, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari i učestvovanje u tuči, od strane lica M.E. i I.S., oba lica iz Zenice, kojom prilikom su licu I.S. nanesene teže tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 03.06.2020. godine, u noćnim satima, u ulici Prve zeničke brigade, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, na način da je nepoznato lice, upotrebom podesnog predmeta, izbušilo sve četiri pneumatika na putničkom motornom vozilu marke „Passat“, registarskih oznaka A51-T-162, vlasništvo lica H.H., iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Visoko

Dana 03.06.2020. godine, u 13,00 sati, u mjestu Čekrekčije, u parkiranom putničkom motornom vozilu marke “Ford”, registarskih oznaka O98-K-214, zatečena su lica B.E., K.S. i H.Dž., sva lica iz Visokog. Prilikom pregleda lica i vozila, lice K.S. je policijskim službenicima predalo sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko a navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA