VIJESTI 122 ZA 03.06.2021. GODINE

VIJESTI 122 ZA 03.06.2021. GODINE

16
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jedanaest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Tešanj

U neutvrđenom vremenskom periodu, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf 5”, registarskih oznaka K35-J-085, vlasništvo lica B.E., iz Teslića, koje je bilo parkirano na parking prostoru u mjestu Rosulje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Doboj Jug

Dana 03.06.2021. godine, u 13,30 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Doboj Jug se obratilo lice G.A. i tom prilikom prijavilo da je na adresi u ulici Usorska, pronašlo dva sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

Olovo

U vremenskom periodu od 27.05. do 03.06.2021. godine, u mjestu Kamensko, u dvorištu vlasništvo lica I.S., izvršeno je trovanje deset društava pčela vlasništvo lica Š.N., iz Banovića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

SAOBRAĆAJ

Zenica

Dana 03.06.2021. godine, u 10,55 sati, na magistralnom putu M17, u mjestu Nemila, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali autobus marke “MAN”, registarskih oznaka E58-M-695, kojim je upravljalo lice Đ.E., iz Tuzle, i putničko motorno vozilo marke “Škoda”, registarskih oznaka ZG-6170-BD, kojim je upravljalo lice P.Ž., rođeno 1952. godine, iz Zagreba, Republika Hrvatska, koje je tom prilikom smrtno stradalo. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Na području Kantona dogodilo se još jedanaest saobraćajnih nezgoda u kojim je devet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA