Vijesti 122 za 03.07.2016. godine

Vijesti 122 za 03.07.2016. godine

182
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 03.07.2016. godine, u 19,00 sati, na auto putu A-1, u mjestu Perin Han, policijski službenici Policijske stanice Centar su kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka 33-SN-NL, kojim je upravljalo lice B.D. iz Zenice. Izvršenim provjerama za vozilo i vozača utvrđeno je da predmetne registarske tablice ne pripadaju kontrolisanom vozilu. Sporno vozilo je privremeno oduzeto od strane policijskih službenika i izmješteno na službeni parking prostor, gdje će biti predmet daljnjih provjera.

Zavidovići

Dana 03.07.2016. godine, u noćnim satima, u ulici Alije Izetbegovića, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo H.M., iz kojeg je tom prilikom otuđen manji iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA