Vijesti 122 za 03.08.2015. godine

Vijesti 122 za 03.08.2015. godine

217
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (5 ), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave V u Olovu (2).

Zenica

Dana 02.08.2015. godine, u 23,00 sati, u ulici Srpska mahala, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prodavnicu poljoprivredne opreme „ITC“, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina bušilica i brusilica. Brzom intervencijom službenika uniformisane policije, u ulici Travnička cesta, pronađeno je vozilo sa otuđenim predmetima, dok su se lica udaljila u nepoznatom pravcu. Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Dana 02/03.08.2015. godine, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf V“, registarskih oznaka 09-ZNPV, vlasništvo T.D. iz Zenice. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 02/03.08.2015. godine, u ulici Mokušnice, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije nevladine organizacije „Input“, iz kojih su tom prilikom otuđene dvije mini kamere od videonadzora i dva laptopa. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 03.08.2015. godine, u mjestu Arnautovići, izvršena je teška krađa u benzinsku stanicu „Petrol“, iz koje je otuđena neutvrđena količina cigareta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 02.08.2015. godine, u 23,30 sati, na putu M-17, u tunelu Vranduk, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka K00-T-577, kojim je upravljao G.S. iz Zenice, i putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka A19-M-396, kojim je upravljao A.E. iz Zenice. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobili su vozač G.S. i suvozač H.A., dok su lake tjelesne povrede zadobili vozač A.E. i saputnici: O.E., O.A. i F.E. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 03.08.2015. godine, na lokalnom putu u mjestu Arnautovičko Polje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali: putničko motorno vozilo marke „VW-Lupo“, registarskih oznaka A39-O-306, kojim je upravljala R.S., putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka 23SHHZ, kojim je upravljao Ž.Z. i motocikl marke „Piaggio“, registarskih oznaka 464-E-844, kojim je upravljao B.E. Tom prilikom, smrtno je stradao navedeni vozač motocikla B.E., rođen 1994. godine, iz Visokog, dok je suvozač na motociklu, H.E. iz Visokog, zadobio povrede neutvrđenog stepena. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA