Vijesti 122 za 03.08.2016. godine

Vijesti 122 za 03.08.2016. godine

239
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 12 slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su tri krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (2) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

Dana 02/03.08.2016. godine, u mjestu Perin Han, na parking prostoru benzinske pumpe “T-oil” na putu M-17, izvršeno je krivično djelo teška krađa u teretno motorno vozilo marke “MAN”, registarskih oznaka E57-O-737, vlasništvo firme “Prochaska Prevoz” d.o.o. Banja Luka, iz kojeg je tom prilikom otuđeno 250 litara dizel goriva. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Vareš

Dana 03.08.2016. godine, u mjestu Budoželje, od strane I.H. izvršeno je krivično djelo bacanjem dvije ručne bombe u dvorište porodične kuće, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na kući, dok povrijeđenih lica nije bilo. Policijski službenici Policijske stanice Vareš su lišili slobode navedeno lice i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA