Vijesti 122 za 03.08.2021. godine

Vijesti 122 za 03.08.2021. godine

15
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Visoko

Dana 03.08.2021. godine, u vremenu od 20,15 do 21,00 sati, u mjestu Seoča, postupajući po naredbi Općinskog suda u Visokom, policijski službenici Policijske stanice Visoko su izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice A.A., rođeno 1999. godine, iz Visokog, u okviru aktivnosti koje se poduzimaju sa ciljem dokumentovanja krivičnih djela „Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”, za koja se navedeno lice sumnjiči. Prilikom pretresa, pronađeni su određeni predmeti koji će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku.

Kakanj

Dana 03.08.2021. godine, u 00,50 sati, u mjestu Ćatići, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su izvršili legitimisanje i pregled lica D.M., rođenog 1997. godine, iz Ilijaša, kao i pregled putničkog motornog vozila marke “Mercedes”, registarskih oznaka J83-E-171, kojim je upravljalo navedeno lice. Prilikom pregleda, lice D.M. je predalo sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je privremeno oduzeta a lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Breza

Dana 03.08.2021. godine, u 10,45 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Breza je prijavljeno da je službenim prostorijama Općine Breza, od strane lica Š.M., iz Sarajeva, izvršeno krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti” prema licu G.S., iz Breze. Istražitelji Policijske stanice Breza poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela i procesuiranju izvršioca istog.

 

SAOBRAĆAJ
Žepče

Dana 03.08.2021. godine, u 15,40 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Golubinja, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka M83-K-414, kojim je upravljalo lice H.A., rođeno 1997. godine, iz Busovače, i putničko motorno vozilo marke “Passat”, registarskih oznaka T50-E-656, kojim je upravljalo lice A.F., rođeno 1952. godine, iz Žepča. U ovoj saobraćajnoj nezgodi, vozač A.F. je smrtno stradao, ženska osoba A.F., koja je bila suvozač u putničkom motornom vozilu, je zadobila teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica, dok je vozač H.A. zadobio lakše tjelesne povrede. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Žepče, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA