Vijesti 122 za 03.09.2015. godine

Vijesti 122 za 03.09.2015. godine

164
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 12 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (4), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (2) i Policijske uprave Žepče (2).

Zenica

Dana 03.09.2015. godine, u ulici Tetovska, službenici uniformisane policije zaustavili su putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka A34-T-256, kojim je upravljao D.M. iz Zenice. Prilikom kontrole utvrđeno je da registarske oznake pripadaju drugom vozilu, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U vremenskom periodu od 27.08. do 03.09.2015. godine, u ulici Kočeva, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo H.S. iz Zenice, iz kojeg je otuđen kompjuter. Uviđaj su izvršili službenici Policijske uprave I.

Dana 03.09.2015. godine, Policijskoj stanici Crkvice je prijavljeno da je dana 02.09.2015. godine, u ulici 9. maj, izvršena krađa određene količine novca iz kuće u vlasništvu A.M. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 03.09.2015. godine, u blizini raskrsnice Kraljevac, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf II“, registarskih oznaka O24-M-195, vlasništvo R.S. iz Visokog. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 03.09.2015. godine, u ulici Željeznička, izvršeno je krivično djelo teška krađa u magacin, vlasništvo preduzeća RMU Kakanj, iz kojeg je otuđena neutvrđena količina kablova. Službenici uniformisane policije su u blizini magacina pronašli lica: O.V., V.E. i M.Dž., kod kojih su pronađeni i otuđeni kablovi. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Kakanj, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Usora

Dana 03.09.2015. godine, u mjestu Ularice, službenici uniformisane policije pronašli su zasad od osam stabljika koje svojim izgledom asociraju na Indijsku konoplju. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Usora, navedene stabljike su izuzete, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA