Vijesti 122 za 03.10.2021. godine

Vijesti 122 za 03.10.2021. godine

13
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 02/03.10.2021. godine, u mjestu Lašva, nepoznato lice je izvršilo krađu zaštitne ograde sa petlje u dužini od 25 metara, a koja krađa je prijavljena od strane uposlenika firme “Dobojputevi” d.d. Doboj Jug. Na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 03.10.2021. godine, u 11,20 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice L.R., iz Kaknja, i prijavilo da je oko 11,00 sati, na lokalnom putu u selu Prhovo, nepoznato lice iz vatrenog oružja usmrtilo psa lutalicu, te da je tom prilikom ispaljeni metak pogodio motokultivator kojim je upravljao prijavitelj, kada je isti zadobio povredu u vidu ogrebotine na nadlaktici. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Maglaj

Dana 03.10.2021. godine, u 02,20 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratilo lice H.M., iz Maglaja, i tom prilikom prijavilo prijetnje upućene od strane lica H.Dž., iz Maglaja. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Maglaj.

Olovo

Dana 03.10.2021. godine, u 19,10 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Olovo se obratilo lice B.Z., iz Olova, i tom prilikom prijavilo da je nepoznato lice iz kutije za prikupljanje dobrovoljnih priloga, u mjesnoj džamiji u mjestu Olovske Luke, otuđilo neutvrđen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo. 

 

SAOBRAĆAJ
Žepče

Dana 03.10.2021. godine, u 15,05 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Žepče da je u Kantonalnu bolnicu Zenica dovezeno maloljetno lice M.S., iz Bijeljine, kod kojeg su konstatovane teže tjelesne povrede zadobijene padom sa bicikla u Žepču. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA