Vijesti 122 za 03.11.2015.godine

Vijesti 122 za 03.11.2015.godine

192
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (3), Policijske uprave IV u Tešnju (2) i Policijske uprave Žepče (3).

Zenica

Dana 03.11.2015. godine, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, ispred UO „Metro“, od strane nepoznatog lica izvršen je fizički napad na D.E. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 03.11.2015. godine, u ulici Branilaca, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka A45-J-043, kojim je upravljao B.E. iz Kaknja. Prilikom kontrole, utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 03.11.2015. godine, Policijska stanica Kakanj je obaviještena da je u ulici 311. lahke brigade, u trgovačkoj radnji „ADS-Marketi“, izvršena krađa određene količine raznih artikala. Na lice mjesta upućeni su službenici uniformisane policije koji su legitimisali lica K.E. i T.J., oba iz Zenice, te izvršili pregled putničkog motornog vozila marke „Audi-6“, registarskih oznaka K16-E-877, koje su ista koristila. Prilikom pregleda vozila, pronađeni su razni artikli za koje navedena lica nisu posjedovala potrebne račune. Zbog sumnje da je izvršilo krađu navedenih predmeta, lice K.E. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Usora

Dana 03.11.2015. godine, Policijskoj stanici Usora je prijavljeno da je dana 01.11.2015. godine, u mjestu Žabljak, u UO „Pop-Rok“, otuđen mobilni telefon u vlasništvu Đ.M. Policijski istražitelji su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 03.11.2015. godine, Policijskoj stanici Žepče je prijavljeno da je u proteklom periodu, u mjestu Lupoglav, izvršena krađa registarskih tablica M70-A-329, sa putničkog motornog vozila marke „Opel-Vectra“, vlasništvo P.A. iz Žepča. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 03.11.2015. godine, u mjestu Sviće, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Ford“, registarskih oznaka J28-M-914, kojim je upravljao H.S. iz Zenice, i pješak, malodobni S.A. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je šest lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA