VIJESTI 122 ZA 03.11.2021. GODINE

VIJESTI 122 ZA 03.11.2021. GODINE

10
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 03.11.2021. godine, u 15,10 sati, u ulici ZAVNOBIH-a, od strane lica G.M., rođenog 1986. godine, iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Nasilničko ponašanje” nad licem V.A., rođenim 1982. godine, iz Zenice. Od strane policijskih službenika lice G.M. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

U neutvrđenom vremenskom periodu, u ulici Goraždanska, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u poslovne prostorije limarije “Velić”, vlasništvo lica V.M., iz Zenice, kojom prilikom je otuđeno šest mašina za obradu lima. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 03.11.2021. godine, u 15,50 sati, na površinskom kopu „Vrtlište” Rudnika mrkog uglja „Kakanj”, od strane uposlenog lica O.M., rođenog 1983. godine, iz Kaknja, izvršeno je krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti” upućivanjem prijetnji rukovodnim radnicima: M.A. i K.H., oba lica iz Kaknja. Lice O.M. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

Dana 03.11.2021. godine, u 21,30 sati, u mjestu Kotlanice, od strane lica S.A., rođenog 1988. godine, iz Tešnja, izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari” na način da je isto podesnim predmetom oštetilo putničko motorno vozilo marke “Golf 4”, registarskih oznaka 061-K-505, vlasništvo lica J.S., iz Tešnja, koje je bilo parkirano u navedenom mjestu. Lice S.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA