Vijesti 122 za 03.12.2015. godine

Vijesti 122 za 03.12.2015. godine

84
0
PODIJELI
Ilustracija

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave III u Zavidovićima (3) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zavidovići

Dana 03.12.2015. godine, u mjestu Gostovići, iz kuće u vlasništvu S.M., izvršena je krađa određene količine novca. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Maglaj

Dana 03.12.2015. godine, u ulici Viteška, izvršeno je krivično djelo teška krađa u trgovačku radnju „Park“, vlasništvo H.E., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina cigareta i srećki. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA