Vijesti 122 za 04.01.2021. godine

Vijesti 122 za 04.01.2021. godine

16
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u trinaest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 04.01.2021. godine, u 11,30 sati, u dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj su prijavljene prijetnje koje su upućene licima Z.S. i Z.L., oba lica iz Kaknja, od strane  nepoznatog lica. Daljnji rad na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Dana 04.01.2021. godine, u 13,20 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratilo lice K.K., iz Kaknja, i tom prilikom prijavilo prijetnje upućene od strane lica Dž.T., rođenog 1975. godine, iz Kaknja. Nakon zaprimljene prijave, od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj su poduzete mjere na dokumentovanju prijavljenih prijetnji.

Maglaj

Dana 04.01.2021. godine, u 09,20 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratilo lice H.S., iz Maglaja, i tom prilikom prijavilo da je u proteklom periodu, u mjestu Misurići, izvršena teška krađa u nenastanjenu kuću vlasništvo lica A.A., iz Maglaja. Od strane službenika uniformisane policije u prdmetnoj kući su zatečena lica: S.L., rođen 1989. godine, državljanin Alžira i A.E., rođen 1994. godine, državljanin Maroka. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, te je utvrđeno da nije ništa otuđeno iz unutrašnjosti kuće. O svemu je upoznat službenik Službe za poslove sa strancima, terenski centar Zenica i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.  

Žepče

U toku noći 03/04.01.2021. godine, u ulici Stara cesta, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa oko 70 metara bakarnog kabla sa željezničke pruge vlasništvo JP ”Željeznice Federacije BiH” d.o.o. Sarajevo. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

PODIJELI
Prethodni članakRang liste
Naredni članakPriča o Tešnju

NEMA KOMENTARA