Vijesti 122 za 04.01.2022. godine

Vijesti 122 za 04.01.2022. godine

16
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 04.01.2022. godine, u 13,10 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratila K.S., iz Kaknja, i tom prilikom prijavila izvršenje teške krađe u kuću vlasništvo lica A.S., u mjestu Đondraši, kojom prilikom je otuđena peć na čvrsto gorivo, električna peć, dva bojlera, mašina za pranje veša, frižider, te određena količina posuđa i odjeće. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

Dana 04.01.2022. godine, u 13,15 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Tešanj je prijavljeno krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“ izvršeno od strane lica H.H., rođenog 1982. godine, iz Tešnja, prema licu H.Z., rođenom 1957. godine, iz Tešnja. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

Dana 04.01.2022. godine, u 15,10 sati, policijska patrola Policijske stanice Tešanj je uočila motocikl, bez registarskih oznaka, čiji se vozač, nakon što je vidio dolazak policijskog vozila, dao u bijeg. Prilikom vožnje, vozač motocikla je odbacio predmet. Policijski službenici su obezbijedili lice mjesta, nakon čega je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Tešanj. Tokom uviđajnih radnji, pronađen je odbačeni novčanik u kojem su se nalazila četiri sadržaja biljne i dva sadržaja praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Istog dana, u 18,10 sati, policijski službenici Policijske stanice Tešanj su lišili slobode lice B.N., rođeno 1986. godine, iz Tešnja, zbog sumnje da je počinilo navedeno krivično djelo. Nad licem je zavedena kriminalistička obrada.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA