Vijesti 122 za 04.03.2020. godine

Vijesti 122 za 04.03.2020. godine

23
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 04.03.2020. godine, u noćnim satima, u ulici Nikole Tesle, izvršena je teška krađa u magacin i kancelariju firme “TKM” d.o.o. Zenica, kojom prilikom su otuđeni cirkular i motorna pila. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Dana 04.03.2020. godine, u 20,10 sati, u ulici Jevrejska, izvršena je teška krađa u pokušaju i oštećenje tuđe stvari od strane lica K.H., rođenog 2002. godine, iz Zenice, na način da je navedeno lice podesnim predmetom nasilno otvorilo putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka M12-E-503, vlasništvo lica Š.R., a nakon što isto nije uspjelo staviti u pogon navedeno lice je izvršilo oštećenje deset putničkih motornih vozila koja su se nalazila na parking prostoru. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I a navedno lice je pronađeno, lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Breza

Dana 04.03.2020. godine, u 17,00 sati, u ulici Stara jama, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “SEAT”, registarskih oznaka T57-A-465, kojim je upravljalo lice B.E., dok se na mjestu suvozača nalazilo lice B.V., rođeno 1989. godine, oba lica iz Breze. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su kod lica B.V. pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Breza a navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA