Vijesti 122 za 04.03.2021. godine

Vijesti 122 za 04.03.2021. godine

6
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 03/04.03.2021. godine, u mjestu Novo Selo, na gradilištu autoputa A1, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u metalni kontejner vlasništvo firme “Altea” d.o.o. Zenica, kojom prilikom je otuđena određena količina električnog alata, električna pumpa za vodu, trimer i mašina za pranje veša. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 04.03.2021. godine, u 20,00 sati, na lokalitetu Kamberovića polja, prilikom legitimisanja i pregleda lica B.E., rođenog 1996. godine, iz Zenice, policijski službenici Policijske stanice Crkvice su pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Visoko

U toku noći 03/04.03.2021. godine, u ulici Varoška, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica T.A., iz Visokog, kojom prilikom je otuđen novčanik, u kojem se nalazio određen iznos novca, te dokumenti i mobilni telefon marke “Samsung” vlasništvo navedenog lica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

U toku noći 03/04.03.2021. godine, u mjestu Brijeg, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa jedne ovce i janjeta iz stada vlasništvo lica D.I., iz Zavidovića. Od strane policijskih službenika su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršene krađe.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA