Vijesti 122 za 04.05.2015. godine

Vijesti 122 za 04.05.2015. godine

149
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (2) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

U periodu od 02.05. do 04.05.2015. godine, u ulici Mehmedalije Tarabara, od strane nepoznatog lica izvršeno je oštećenje dječijeg igrališta i plastenika, vlasništvo Osnovne škole za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U periodu od 27.04. do 04.05.2015. godine, u mjestu Vranduk, od strane nepoznatog lica izvršeno je skrnavljenje vjerskog objekta „Turbe“. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 04.05.2015. godine, u 03,20 sati, u ulici Musala, od strane nepoznatog lica bačena je jedna staklena boca sa zapaljivom tečnošću kod ulaznih vrata garaže hotela „Piramida sunca“, dok je druga staklena boca sa zapaljivom tečnošću ubačena kroz prozor u unutrašnjost ugostiteljskog objekta hotela, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

U periodu od 02.05. do 04.05.2015. godine, u mjestu Ponijeri, izvršena je teška krađa u vikendicu, vlasništvo A.V., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA