Vijesti 122 za 04.05.2020. godine

Vijesti 122 za 04.05.2020. godine

20
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četrdeset devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Usora

Dana 04.05.2020. godine, u 18,30 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Usora se obratilo lice B.N. i tom prilikom prijavilo da je od strane nepoznatog lica, u neutvrđenom vremenskom periodu, u mjestu Sivša, izvršena teška krađa u pomoćni objekat vlasništvo lica T.I., iz Usore. Kako je prijavljeno, prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela otuđena su dva trimera za travu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

Doboj Jug

U toku noći 03/04.05.2020. godine, u mjestu Matuzići, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa bicikla iz pomoćnog objekta-štale, vlasništvo lica H.S., iz Matuzića. Daljnji rad na rasvjetljavanju prijavljene krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Doboj Jug.

Žepče

U toku noći 03/04.05.2020. godine, u mjestu Ljubatovići, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa iz pomoćnog objekta-štale, vlasništvo lica D.H., kojom prilikom su otuđene dvije motorne pile. Daljnji rad na rasvjetljavanju prijavljene krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA