Vijesti 122 za 04.08.2016. godine

Vijesti 122 za 04.08.2016. godine

175
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 03.08.2016. godine, u vremenu od 10,00 do 23,50 sati, u ulici Ćurukovića put, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo D.S., iz kojeg je tom prilikom otuđen laptop. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 04.08.2016. godine, u mjestu Nemila, izvršena je teška krađa u benzinsku pumpu “Hold Ina”, iz koje je otuđena neutvrđena količina cigareta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 04.08.2016. godine, u Policijsku stanicu Maglaj obratio se K.S. iz Maglaja i prijavio da je od strane lica K.I. iz Maglaja, izvršeno oštećenje njegovog putničkog motornog vozila marke “Audi”, registarskih oznaka E91-J-756. Policijski službenici su lišili slobode lice K.I. i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Žepče

Dana 04.08.2016. godine, u mjestu Donja Golubinja, iz vozila marke „Peugeot“, registarskih oznaka O40-M-310, vlasništvo A.B. iz Viteza, izvršena je krađa torbe u kojoj se nalazila određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Visoko

Dana 04.08.2016. godine, na lokalnom putu u mjestu Poriječani, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “VW Golf”, registarskih oznaka J80-E-325, kojim je upravljala F.S. iz Visokog, i putničko motorno vozilo marke “Ford”, registarskih oznaka M71-O-814, kojim je upravljao M.K. iz Vareša. Tom prilikom, saputnici u vozilu “VW Golf” zadobili su tjelesne povrede: teške tjelesne povrede zadobilo je malodobno lice B.E., dok je B.E. zadobila lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA