Vijesti 122 za 04.08.2021. godine

Vijesti 122 za 04.08.2021. godine

12
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

U neutvrđenom vremenskom periodu, u mjestu Šušanj, kako je prijavljeno Policijskoj stanici Centar od strane lica M.I., iz Zenice, od strane nepoznatog lica izvršeno je oštećenje i otuđenje mramorne ploče sa spomenika na groblju. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U toku noći 03/04.08.2021. godine, u ulici Kamberovića Čikma, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf”, registarskih oznaka 352-T-700, vlasništvo lica C.H., iz Zenice. Na mjestu otuđenja vozila je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 04.08.2021. godine, oko 17,00 sati, u ulici Musala, od strane lica K.R., rođenog 1975. godine, iz Visokog, izvršeno je nasilničko ponašanje prema J.E., iz Visokog, koja je tom prilikom zadobila tjelesne povrede. Lice K.R. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

Dana 04.08.2021. godine, u 04,10 sati, u ulici Viteška, od strane policijskih službenika Policijske stanice Maglaj zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka A72-E-381, kojim je upravljalo lice M.K., rođeno 2002. godine, iz Maglaja. Tom prilikom, navedeno lice je od sebe odbacilo dva sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, nakon čega je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda u kojim je šest lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA