Vijesti 122 za 04.10.2015. godine

Vijesti 122 za 04.10.2015. godine

226
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 12 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (5), Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave IV u Tešnju (2) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 03/04.10.2015. godine, u ulici Zmaja od Bosne, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije firme „Deling“ d.o.o. Tuzla, iz kojih je tom prilikom otuđena određena količina raznog elektro alata. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 04.10.2015. godine, u ulici Crkvice, u sportskoj kladionici „Premier“, od strane D.A. iz Zenice, izvršena je krađa određene količine novca. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 03/04.10.2015. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf II“, registarskihoznaka A41-E-393, vlasništvo Š.N. iz Kaknja.

Dana 04.10.2015. godine, u mjestu Tršće, službenici uniformisane policije su pronašli navedeno vozilo. Na licu mjesta je izvršen uviđaj, nakon čega je vozilo vraćeno vlasniku.

Dana 04.10.2015. godine, u mjestu Kamenolom, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Daimler Chrysler“, registarskih oznaka M46-K-889, kojim je upravljao G.M. Prilikom pregleda vozila, pronađen je jedan paketić sa sadržajem suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, te jedna drobilica za duhan i jedan paketić sa osam biljnih sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje. Lice G.M. je privedeno u prostorije Policijske stanice Kakanj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 04.10.2015. godine, u mjestu Kamenolom, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „VW-Passat“, registarskih oznaka T57-A-322, kojim je upravljao H.D. iz Kaknja. Izvršenim pregledom, kod navedenog lica, u torbici, pronađen je jedan paketić sa sadržajem suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Lice H.D. je privedeno u prostorije Policijske stanice Kakanj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

Dana 04.10.2015. godine, u mjestu Jelah, na mezarju Mešići, izvršeno je skrnavljenje nadgrobnih spomenika, kojom prilikom su na dva mezara izvađeni nišani, dok je na trećem mezaru jedan nišan razbijen. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Usora

U vremenskom periodu od 30.09. do 04.10.2015. godine, u mjestu Žabljak, na parking prostoru ispred hotela “Split”, izvršena je krađa registarskih oznaka sa teretnog motornog vozila marke “Mercedes”, vlasništvo firme “Ćosić Promex”. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA