Vijesti 122 za 04.11.2018. godine

Vijesti 122 za 04.11.2018. godine

26
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 04.11.2018. godine, u 02,30 sati, u ulici Sejmenska, izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti upotrebom vatrenog oružja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U 09,45 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Centar se obratilo lice K.A., iz Zenice i tom prilikom prijavilo oštećenje, usljed izvršenja navedenog krivičnog djela, putničkog motornog vozila marke “Hyundai”, registarskih oznaka M58-M-870, vlasništvo lica Š.N., iz Zenice. Na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane službenika Policijske uprave I, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Visoko

U toku noći 03/04.11.2018. godine, u ulici Ljetovik, sa parkirane radne mašine marke “Fiat”, registarskih oznaka A95-K-379, vlasništvo firme “ADO-TRANS” d.o.o. Visoko, izvršena je krađa akumulatora. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 04.11.2018.godine, u 01,15 sati, u mjestu Čatići, od strane policijskih službenika zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Passat”, registarskih oznaka J17-K-544, kojim je upravljalo lice P.E., iz Kaknja, dok se u svojstvu suvozača nalazilo lice K.A., iz Kaknja. Izvršenim pregledom vozila i lica u vozilu, policijski službenici su kod navedenog suvozača pronašli ručno umotanu biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

U toku noći 03/04.11.2018. godine, u mjestu Donji Ulišnjak, izvršena je teška krađa u vikend kuću i pomoćni objekat vlasništvo lica R.N., kojom prilikom je od strane nepoznatog lica otuđena određena količina alkoholnog pića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA