Vijesti 122 za 04.12.2019. godine

Vijesti 122 za 04.12.2019. godine

29
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U vremenskom periodu od 02.12. do 04.12.2019. godine, u mjestu Lašva, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo teške krađe u magacin i stanicu betonare vlasništvo lica D.S., iz Zenice, kojom prilikom je otuđena neutvrđena količina električnog kabla. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 04.12.2019. godine, u večernjim satima, u ulici Rujev Do, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo lica Z.N., iz Zenice. Tom prilikom, iz unutrašnjosti kuće je otuđen LCD TV aparat marke “Sony”. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 04.12.2019. godine, u 23,20 sati, u ulici Travnička cesta, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica Č.K., rođenog 1997. godine, iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada a sporna materija oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Breza

Dana 04.12.2019. godine, u 10,00 sati, u službene prostorije Policijske stanice Breza je pristupila O.J., iz Sarajeva i tom prilikom prijavila da je u mjestu Župča, od strane nepoznatog lica izvršeno krivično djelo teške krađe u prostorije firme “Strong”, koja je u stečajnom postupku. Tom prilikom, kako je prijavljeno, je otuđena neutvrđena količina električnog kabla. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Žepče

Dana 04.12.2019. godine, u 00,55 sati, u ulici Prva, od strane policijskih službenika Policijske stanice Žepče je ispred ugostiteljskog objekta “Pasha” pronađena oštećena i jednim dijelom zapaljena zastava Bosne i Hercegovine, koja je skinuta sa ulaznih vrata navedenog ugostiteljskog objekta. Od strane policijskih službenika su poduzete mjere na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA