Vijesti 122 za 05.03.2020. godine

Vijesti 122 za 05.03.2020. godine

15
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 04.03.2020. godine, u 23,10 sati, na proširenju pored regionalnog puta u mjestu Mioči, od strane policijskih službenika je izvršena kontrola i pregled parkiranog putničkog motornog vozila marke “Golf”, registarskih oznaka A72-M-928, u kojem se na mjestu vozača nalazilo lice M.D., na mjestu suvozača lice S.K., dok se na zadnjem sjedištu nalazilo lice S.M., rođeno 1994. godine, sva lica iz Zenice, kod kojeg je pronađen sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode a na mjestu kontrole je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Kakanj.

Breza

U neutvrđenom vremenskom periodu, u ulici Salke Bešlagića, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo lica G.R., kojom prilikom su otuđena dva TV aparata, dva tableta marke “Samsung” i jedna električna bušilica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA