Vijesti 122 za 05.04.2015. godine

Vijesti 122 za 05.04.2015. godine

188
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su tri krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

Dana 04/05.04.2015. godine, u mjestu Topčić Polje, od strane Č.Š. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo prijevara nad licem S.B. iz Sarajeva, tako što je, vraćajući istom teretno motorno vozilo marke „Mercedes“, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, prikrivajući činjenice lažno naveo da su predmeti iz vozila otuđeni na području Zenice. Poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su pronašli televizor koji je Č.Š. prodao, a takođe kod istog su pronašli otuđene predmete. Predmeti su vraćeni vlasniku, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

U vremenskom periodu od 01.04. do 05.04.2015. godine, u mjestu Uvorići, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo H.A., iz koje je otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Tešanj

Dana 04/05.04.2015. godine, u mjestu Jelah, iz kruga firme „Mramor – prom”, od strane S.A. iz Tešnja, izvršena je krađa oko 10 komada metalnih šina. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Visoko

Dana 05.04.2015. godine, u 01,10 sati, u mjestu Donja Zimča, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „Audi“, registarskih oznaka T18-J-662, kojim je upravljao T.H. iz Visokog. Tom prilikom, vozač T.H. je zadobio povrede neutvrđenog stepena, dok su suvozači D.H. iz Visokog, i Z.N. iz Srebrenika, zadobili teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA