Vijesti 122 za 05.04.2020. godine

Vijesti 122 za 05.04.2020. godine

15
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u trideset četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Breza

Dana 05.04.2020. godine, u 18,40 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Breza se obratilo lice K.S., iz Breze, i tom prilikom prijavilo da je na imanju vlasništvo istog, u mjestu Nedići, nepoznato lice oštetilo i porušilo stubove dvorišne ograde. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Vareš

Dana 05.04.2020. godine, u 14,40 sati, u mjestu Neprivaj, od strane lica T.E., rođenog 1958. godine, iz Vareša, upotrebom vatrenog oružja je ubijen pas vlasništvo lica H.E., iz Breze. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš, dok je lice T.E. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Sporno vatreno oružje je oduzeto od strane policijskih službenika.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA