VIJESTI 122 ZA 05.04.2021. GODINE

VIJESTI 122 ZA 05.04.2021. GODINE

12
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U vremenskom periodu od 04.04. do 05.04.2021. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, od strane nepoznatog lica izvšena je teška krađa u stambeno- poslovni prostor vlasništvo lica H.Z., iz Zenice, kojom prilikom je otuđeno trinaest aluminijskih radijatora, određena količina bakrenih cijevi i laptop. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Visoko

Dana 05.04.2021. godine, u 12,15 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice K.M., iz Visokog, inače uposlenik kompanije „BH Telecom” d.d. Sarajevo, te tom prilikom prijavilo da je u naselju Prijeko, od strane nepoznatog lica, u proteklom periodu izvršena krađa 120 metara telefonskog kabla vlasništvo navedene firme. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

U toku noći 04/05.04.2021. godine, u ulici Rudarska, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u kiosk vlasništvo firme “iNovine BH” d.o.o. Sarajevo, kojom prilikom je otuđena određena količina osvježavajućih napitaka.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA