Vijesti 122 za 05.04.2022. godine

Vijesti 122 za 05.04.2022. godine

19
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 05.04.2022. godine, u 15,30 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Nemila, policijski službenici Policijske stanice Nemila su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Golf 7”, registarskih oznaka K04-A-291, kojim je upravljalo lice B.S., rođeno 1986. godine, iz Banja Luke, dok se u vozilu nalazilo i lice H.R., rođeno 1993. godine, državljanin Republike Slovenije. Izvršenim pregledom lica i vozila, pronađeno je vatreno oružje – pištolj, marke “CZ “, sa jednim okvirom i 12 komada municije, kalibra 9 mm. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok je lice B.S. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Visoko

Dana 05.04.2022. godine, u vremenu od 12,00 do 15,00 sati, u naseljenom mjestu Buzić Mahala, na osnovu naredbe Općinskog suda u Visokom, službenici Policijske stanice Visoko su izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata vlasništvo lica K.S., rođenog 1978. godine, iz Visokog, kojom prilikom su pronašli tri okvira za pušku i 32 puščana metka, te su od navedenog lica privremeno oduzeti: pištolj markeZastava M70″, kalibar 9 mm, sa pripadajućim okvirom i osam metaka, te dvije lovačke puške. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

U toku noći 04/05.04.2022. godine, u mjestu Vozuća, izvršena je teška krađa, kojom prilikom je iz tri rashladne vitrine koje su se nalazile ispred Trgovačke radnje “AS”, vlasništvo lica M.E., iz Zavidovića, otuđena određena količina prehrambenih artikala. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Dana 05.04.2022. godine, u vremenu od 12,15 do 13,10 sati, u ulici Dubravački put, policijski službenici Policijske stanice Zavidovići su na osnovu naredbe Općinskog suda u Zavidovićima izvršili pretres stana i pomoćnih objekata vlasništvo lica K.M., rođenog 1996. godine, iz Zavidovića, kojom prilikom su pronašli tri digitalne vage za precizna mjerenja, biljnu materiju težine 1,75 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dvije tzv. drobilice i sedam stabljika biljke koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, koji poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela izvršenog od strane lica K.M.

Usora

U toku noći 04/05.04.2022. godine, u mjestu Tešanjka, izvršena je teška krađa u Trgovačku radnju “Bagatela”, vlasništvo lica H.Dž., kojom prilikom je otuđen određen iznos novca, mobilni telefon marke “LG” i dio sistema za videonadzor. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

Olovo

Dana 04.04.2022. godine, u 18,25 sati, u mjestu Olovske Luke, izvršena je teška krađa u vjerski objekat-džamiju, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo, koji poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršene teške krađe.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA