Vijesti 122 za 05.05.2015. godine

Vijesti 122 za 05.05.2015. godine

160
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (3) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

Dana 04/05.05.2015. godine, u ulici Armije R BiH, izvršeno je krivično djelo teška krađa u UO „1001 noć“, kojom prilikom su iz objekta otuđene tri nargile i tri kg arome za nargilu, te određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 05.05.2015. godine, putem telefona u Policijsku stanicu Visoko obratio se radnik na obezbjeđenju hotela „Visoko“, te prijavio da je u prostorijama hotela zatekao nepoznato lice kako vrši krađu sekundarnih sirovina, nakon čega se nepoznato lice dalo u bjekstvo. Brzom intervencijom službenika uniformisane policije, u neposrednoj blizini hotela pronađen je M.E. iz Visokog, koji je lišen slobode zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

Dana 05.05.2015. godine, Policijskoj stanici Zavidovići je prijavljeno da je u posljednja dva mjeseca, u mjestu Krivaja, izvršena teška krađa u kuću, vlasništvo D.S., kojom prilikom je otuđena aluminijska stolarija. Izvršen je uviđaj od strane policijskih istražitelja.

Maglaj

Dana 05.05.2015. godine, u ulici Zenička, izvršena je teška krađa u podrumske prostorije u vlasništvu P.A., iz kojih je tom prilikom otuđen bicikl. Izvršen je uviđaj od strane policijskih istražitelja.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA