Vijesti 122 za 05.05.2020. godine

Vijesti 122 za 05.05.2020. godine

18
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četrdeset osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 05.05.2020. godine, u 12,00 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Centar se obratila D.S., iz Zenice i tom prilikom prijavila da je u neutvrđenom vremenskom periodu, u ulici Fuada ef. Subašića, izvršena teška krađa u kuću vlasništvo iste, te da su tom prilikom otuđene električna bušilica i brusilica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 05.05.2020. godine, u 08,10 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice E.A., iz Sarajeva i tom prilikom prijavilo da je u posljednjih mjesec dana, u mjestu Čifluk, izvršeno oštećenje šest solarnih panela koji se nalaze u sklopu farme za uzgoj peradi, vlasništvo firme “Pipi” d.o.o. Visoko. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Tešanj

Dana 04.05.2020. godine, u 23,30 sati, u prostorijama Policijske stanice Tešanj, prilikom pregleda lica H.N., rođenog 1970. godine, iz Jelaha, koje je prethodno lišeno slobode zbog remećenja javnog reda i mira, policijski službenici su pronašli sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 05.05.2020. godine, u prijepodnevnim satima, policijski službenici Policijske stanice Tešanj su u ulici Mustafe Ćemana, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Tešnju, izvršili pretres stana koji koristi lice A.A., iz Tešnja. Tom prilikom, pronađena je automatska puška sa jednim okvirom bez municije i laptop. Nad navedenim licem je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Doboj Jug

Dana 05.05.2020. godine, u 19,30 sati, u ulici 21. augusta, u mjestu Mravići, izvršeno je krivično djelo teške krađe, kojom prilikom je otuđeno putničko motorno vozilo marke “Opel Astra”, registarskih oznaka J32-K-976, vlasništvo lica H.R., iz Mravića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

Žepče

U toku noći 04/05.05.2020. godine, u naseljenim mjestima Vinište i Globarica, sa stubova pored željezničke pruge otuđeno je četrnaest tegova vlasništvo Željeznica FBiH. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

U toku noći 04/05.05.2020. godine, u mjestu Donja Golubinja, ispred porodične kuće vlasništvo lica Č.Ć., izvršen je pokušaj teške krađe putničkog motornog vozila marke “Golf”, registarskih oznaka E68-M-037, vlasništvo lica H.A., iz Žepča. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA