Vijesti 122 za 05.07.2015. godine

Vijesti 122 za 05.07.2015. godine

126
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 04./05.07.2015. godine, u ulici Prve zeničke brigade, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo B.P. iz Zenice.Tom prilikom otuđena je određena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

U toku noći 04./05.07.2015. godine, u ulici Marjanovića put bb, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo H.S. iz kojeg su otuđena dva tv aparata. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Dana 05.07.2015. godine, u 21,30 sati, u mjestu Topčić Polje, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano teretno motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka A26-K-662, kojim je upravljao F.O. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da isti vrši prevoz pet kubnih metara drvne mase za koju nije posjedovao validnu dokumentaciju.Vozilo je sprovedeno do zgrade Policijske stanice Nemila, a drvna masa oduzeta.

Visoko

Dana 05.07.2015. godine, u 12,10 sati, u ulici Branilaca, od strane službenika uniformisane policije prilikom pregleda lica Dž.A. iz Visokog pronađena je pvc kesica sa bijelom, praškastom materijom koja izgledom asocira na opojnu drogu speed. Sporna materija je privremeno oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja, a lice Dž.A. je lišeno slobode i nad njim je zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Maglaj

Dana 05.07.2015. godine, u poslijepodnevnim satima, u naseljenom mjestu Ošve, iz štale vlasništvo Č.A. je otuđena koza. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Žepče

Dana 05.07.2015. godine, u 15,00 sati, obavještena je dežurna služba Policijske stanice Žepče da je u mjestu Mjestova ravan, iz kuće vlasništvo D.A., izvršena krađa torbice sa određenom količinom novca i nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA