Vijesti 122 za 05.07.2016. godine

Vijesti 122 za 05.07.2016. godine

255
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 05.07.2016. godine, u 17,45 sati, u ulici Maršala Tita, počinjeno je krivično djelo ugrožavanje sigurnosti međusobnom prijetnjom na život i tijelo od strane lica K.H. i K.A., oba lica iz Zenice. U 18,15 sati, navedena lica su lišena slobode od strane policijskih službenika zbog počinjenog krivičnog djela i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Dana 05.07.2016. godine, u 23,30 sati, u mjestu Kovanići, policijski službenici Policijske stanice Nemila su prilikom kontrole ustanovili da lice D.M. iz Zenice, upravlja putničkim motornim vozilom “Passat”, registarskog broja A49-E-575, te da predmetne tablice ne pripadaju kontrolisanom vozilu. Sporno vozilo je privremeno oduzeto i izmješteno na službeni parking prostor Policijske uprave I, gdje će biti predmet daljnjih provjera a lice D.M. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Žepče

Dana 05.07.2016. godine, u 15,00 sati, u službene prostorije Policijske stanice Žepče obratio se D.H. iz Zavidovića, te prijavio da su sa njegovog putničkog motornog vozila “VW Golf”, registarskih oznaka O64-K-618, koje je bilo na parking prostoru u ulici Prva, otuđene registarske tablice. Od strane službenika Policijske stanice Žepče je zaprimljena predmetna prijava, te su poduzete mjere na dokumentovanju izvršene krađe.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedamnaest saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA