Vijesti 122 za 05.08.2016. godine

Vijesti 122 za 05.08.2016. godine

297
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je jedno lica zadobila lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona evidentirano je šest krivičnih djela.

Zenica

Dana 05.08.2016. godine, u 20,00 sati, u ul. Stanični trg, grad Zenica, izvršeno je krivično djelo nasilja u porodici od strane S.F. nad svojim suprugom S.N. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede konstatovane u SHMP Zenica. Od strane policijskih službenika sačinjena zabilješka uz upoznavanje službenika OKP-a PU I.

Maglaj

Dana 04.08.2016. godine, u 23,10 sati, u mjestu Čobe, općina Maglaj, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo paljenja sijena vl. P.S. dva sijena, Č.S. dva sijena i B.M. jedno sijeno. Uviđaj izvršen dana 05.08.2016. godine u 15,00 sati od strane istražitelja PS Maglaj i inspektora za PPZ MUP-a ZE-DO Kantona uz upoznavanje tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona dogodilo se petnest saobraćajnih nezgoda, u dvije saobraćajne nezgode jedno lice zadobilo teže tjelesne povrede, a jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na svim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo eksplozija.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA