Vijesti 122 za 05.09.2018. godine

Vijesti 122 za 05.09.2018. godine

30
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dvanaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 05.09.2018. godine, u 10,50 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Kakanj da je na parking prostoru ispred tržnog centra “Robot”, iz neobezbjeđenog kombi vozila marke “Mercedes”, registarskih oznaka J60-K-339, vlasništvo lica M.A., iz Zenice, izvršena krađa torbice sa mobilnim telefonom i ličnim dokumentima. Operativnim radom na terenu, policijski službenici su došli do saznanja da se i vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti lice H.E., iz Kaknja, nad kojim je u službenim prostorijama Policijske stanice Kakanj zavedena kriminalistička obrada.

Zavidovići

U toku noći 04/05.09.2018. godine, u mjestu Donji Vikovići, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica K.Z. Tom prilikom, izvršena je premetačina stvari, te nije utvrđeno eventualno otuđenje predmeta i stvari. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 05.09.2018. godine, u 15,55 sati, od strane službenika Policijske stanice Maglaj je prilikom kontrole bicikla s motorom marke “Piaggio”, registarskih oznaka Maglaj 655, utvrđeno da navedene registarske tablice ne pripadaju kontrolisanom vozilu. Sporni bicikl s motorom je privremeno oduzet, a na mjestu kontrole je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 05.09.2018. godine, u 10,30 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj je pristupilo lice H.I. iz Gračanice i tom prilikom prijavilo lice M.A., iz Tešnja, da je dana 20.08.2018. godine, nad istim izvršilo prijevaru. Daljnji rad na provjeri zaprimljene prijave i dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA