Vijesti 122 za 05.09.2021. godine

Vijesti 122 za 05.09.2021. godine

14
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 05.09.2021. godine, u 17,15 sati, na atletskom terenu na Kamberovića polju, od strane lica A.D., rođenog 1982. godine, iz Zenice, izvršen je fizički napad na lice Š.S., iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Usora

Dana 05.09.2021. godine, u 06,55 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Usora je prijavljeno da je u mjestu Omanjska, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa 50 litara pogonskog goriva iz traktora koji se nalazio u dvorištu kuće vlasništvo M.M., iz Usore, te da je iz garaže navedenog vlasnika otuđena jedna motorna pila, kao i neutvrđena količina motornog ulja. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Usora.

Dana 05.09.2021. godine, u 07,30 sati, u mjestu Sivša, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u podrumske prostorije kuće vlasništvo lica B.D., rođenog 1936. godine, iz Usora, kojom prilikom nije ništa otuđeno. Takođe su iz traktora i radne mašine vlasništvo lica M.P., koji su se nalazili u dvorištu navedene kuće, otuđeni tom prilikom akumulatori. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.   

SAOBRAĆAJ
Tešanj

Dana 05.09.2021. godine, u 17,15 sati, na regionalnom putu u mjestu Jelah Polje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “GOLF”, registarskih oznaka O79-E-420, kojim je upravljala Dž.E., iz Tešnja, i motocikl bez registarskih oznaka, kojim je upravljao vozač M.S., iz Tešnja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Doboj Jug

Dana 04.09.2021. godine, u 22,35 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Mravići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Audi”, registarskih oznaka J15-K-365, kojim je upravljao vozač H.E., iz Doboj Juga, i putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka A38-T-367, kojim je upravljalo lice S.S., iz Doboja. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teže tjelesne povrede su zadobila lica: A.S., rođen 1999. godine, iz Tešnja, i M.A., rođena 2002. godine, iz Doboja, koja su bili suvozači u navedenim vozilima, dok su lica H.E. i G.A-M. zadobila lakše tjelesne povrede. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Doboj Jug.

Na području Kantona dogodilo se još deset saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA