Vijesti 122 za 05.10.2015. godine

Vijesti 122 za 05.10.2015. godine

114
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave II u Visokom (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Visoko

Dana 05.10.2015. godine, u ulici Sarajevska, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije benzinske pumpe „Energopetrol“, iz kojih je tom prilikom otuđena neutvrđena količina raznih vrsta cigareta. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Visoko.

Breza

U toku noći 04/05.10.2015. godine, u mjestu Podžupča, izvršena je teška krađa u prostorije benzinske pumpe „BM Promet“, vlasništvo M.A., iz kojih je otuđena neutvrđena količina raznih cigareta. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Breza.

Maglaj

Dana 05.10.2015. godine, u mjestu Kopice, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo S.S., iz koje je otuđena određena količina novca i jedan zlatni lančić. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Maglaj.

Usora

Dana 05.10.2015. godine, u mjestu Ularice, na osnovu naredbe Općinskog suda u Tešnju, od strane istražitelja Policijske stanice Usora izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi T.O. Prilikom pretresa pronađena je određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Nad navedenim licem je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA