Vijesti 122 za 05.10.2017. godine

Vijesti 122 za 05.10.2017. godine

4
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 04/05.10. 2017. godine, u ulici Crkvice na broju 22, izvršeno je krivično djelo teške krađe iz prostorija Prve osnovne Montessori škole, iz kojih je tom prilikom od strane nepoznatog lica otuđen jedan monitor marke „Dell“. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok se poduzimaju mjere na rasvjetljavanju izvršene teške krađe.

Zavidovići

Dana 05.10.2017. godine, u 18,10 sati, u mjestu Ribnica, od strane lica N.Z. i N.E. je izvršen fizički napad na lice Z.A., koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Domu zdravlja Zavidovići. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, a u 18,30 sati, policijski službenici su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lica N.Z. i N.E.

Tešanj

Dana 05.10.2017. godine, u 17,20 sati, u ulici Husein-kapetana Gradaščevića, od strane policijskih službenika je izvršenim pregledom lica H.H., iz Tešnja, pronađena zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Žepče

U toku noći 04/05.10.2017. godine, u mjestu Tatarbudžak, od strane nepoznatog lica je izvršena krađa dva akumulatora sa teretnog motornog vozila marke “Mercedes”, registarskih oznaka M54-K-965, vlasništvo lica P.H. Od strane službenika Policijske stanice Žepče je zaprimljena prijava o izvršenju navedene krađe, te su poduzete mjere na rasvjetljavanju iste.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA