Vijesti 122 za 05.11.2015. godine

Vijesti 122 za 05.11.2015. godine

206
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave III u Zavidovićima (1).

Zenica

Dana 04/05.11.2015. godine, u mjestu Janjac, izvršeno je krivično djelo teška krađa u štalu, vlasništvo P.T., iz koje su tom prilikom otuđene dvije koze. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 05.11.2015. godine, u ulici Bulevar Kulina bana, od strane dva nepoznata lica izvršena je krađa određene količine novca od lica F.M. iz Zenice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Maglaj

U vremenskom periodu od 25.10. do 05.11.2015. godine, u mjestu Čojluk, izvršena je teška krađa u podrumske prostorije vikendice u vlasništvu H.M. iz Maglaja, iz koje je tom prilikom otuđena gusana peć na čvrsto gorivo. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zavidovići

Dana 05.11.2015. godine, u mjestu Slivići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali autobus marke „Stayer“, registarskih oznaka 157-M-840, kojim je upravljao M.N., i putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka A11-T-494, kojim je upravljao S.M. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobila je Ć.H. iz Zavidovića, dok su lake tjesne povrede zadobile Ć.F. iz Zavidovića i S.D. iz Banovića, sva lica saputnici u vozilu „VW-Golf“. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA