Vijesti 122 za 05.11.2018. godine

Vijesti 122 za 05.11.2018. godine

35
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 05.11.2018. godine, u 18,50 sati, u ulici Mirka Davidovića, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo izazivanja opće opasnosti upotrebom vatrenog oružja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju intenzivne operativne aktivnosti sa ciljem otkrivanja i lišenja slobode izvršioca navedenog krivičnog djela.

Dana 05.11.2018. godine, oko 11,30 sati, u ulici Crkvice, izvršeno je krivično djelo teške krađe u putničko motorno vozilo marke „Passat“, registarskih oznaka A82-O-409, vlasništvo lica D.E., iz kojeg je tom prilikom otuđen autokasetofon i baterijska lampa. Od strane policijskih službenika su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela. Operativnim radom na terenu, policijski službenici su oko 14,00 sati locirali lice Š.H., iz Zenice, kod kojeg su pronađeni otuđeni predmeti. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 05.11.2018. godine, u 10,50 sati, u dežurnoj službi Policijske stanice Crkvice je prijavljeno od strane uposlenika firme „Euro-Asfalt“, da je u proteklih deset dana izvršeno krivično djelo krađe sa gradilišta na lokalitetu Klopča, kojom prilikom je otuđen jedan kompresor, dva akumulatora, agregat za struju, stotinu litara nafte, pumpa za beton, kablovi i sitni alat. Nakon zaprimljene prijave, od strane policijskih službenika su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršene krađe.

Zavidovići

Dana 05.11.2018. godine, u 12,15 sati, u ulici Krivajska, od strane policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići je, a po naredbi Općinskog suda u Zavidovićima, izvršen pretres kuće u kojoj živi lice K.Z. Prilikom pretresa pronađene su tri ručne bombe i određena količina biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje a sporno oružje i materija su oduzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA