Vijesti 122 za 05.12.2019. godine

Vijesti 122 za 05.12.2019. godine

27
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 05.12.2019. godine, u 19,40 sati, u ulici Blatuša, izvršenim legitimisanjem i pregledom lica B.A., rođenog 1999. godine, iz Zenice, policijski službenici su pronašli jedan pištolj sa okvirom i šest komada pripadajuće municije. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 05.12.2019. godine, u 21,30 sati, u mjestu Pojske, policijski službenici su kod lica D.S., rođenog 1995. godine, iz Zenice, pronašli tri sadržaja biljne i praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 04.12.2019. godine, u 23,15 sati, u mjestu Goruša, prilikom pregleda lica P.Dž., rođenog 1990. godine, iz Visokog, kao i putničkog motornog vozila marke “Alfa Romeo”, bez registarskih oznaka, policijski službenici su pronašli dva sadržaja praškaste i biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Dana 05.12.2019. godine, u mjestu Loznik, po naredbi Općinskog suda u Visokom, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađena digitalna vaga sa tragovima bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Nakon kriminalističke obrade lice P.Dž. je predato na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Breza

U toku noći 04/05.12.2019. godine, u ulici Stara Jama, izvršena je teška krađa u podrumske prostorije kuće vlasništvo lica T.H., kojom prilikom je otuđen mobilni telefon marke “LG”, te određena količina električnog alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

SAOBRAĆAJ
Zenica

Dana 05.12.2019. godine, u 10,45 sati, u ulici Trg Bosne i Hercegovine, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Citroen”, registarskih oznaka A81-E-903, kojim je upravljalo lice O.M., iz Zenice i pješakinja B.J., koja je tom prilikom zadobila teže tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodile su se još četiri saobraćajne nezgode u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA