Vijesti 122 za 06.02.2022. godine

Vijesti 122 za 06.02.2022. godine

19
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 06.02.2022. godine, u 22,20 sati, u ulici Hadžije Mazića put, policijski službenici Policijske stanice Crkvice su prilikom legitimisanja i pregleda lica O.M., rođenog 1997. godine, iz Zenice, kod istog pronašli upakovani sadržaj biljne materije, težine 5,25 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jednu digitalnu vagu za precizna mjerenja. Lice O.M. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 05.02.2022. godine, oko 22,15 sati, u ulici Orah Polje, u mjestu Nemila, od strane lica: H.E., rođen 1997. godine i Š.B., rođen 1995. godine, oba lica iz Zenice, izvršeno je nasilničko ponašanje i protupravno lišenje slobode nad licem L.I., rođenim 1997. godine, iz Zenice. Policijski službenici Policijske stanice Nemila su pronašli lica H.E. i Š.B. i ista lišili slobode. Daljnji rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 06.02.2022. godine, oko 04,00 sati, u ulici Imamovića, od strane dva maskirana lica, uz prijetnju odvijačem i upotrebu fizičke snage, izvršeno je razbojništvo nad I.E., rođenom 1958. godine, iz Kaknja, u porodičnoj kući iste. Nakon što su lica izvršila premetačinu stvari u kući, ista su se udaljila u nepoznatom pravcu. Oštećenoj I.E. je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Kakanj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Tešanj

Dana 06.02.2022. godine, oko 18,00 sati, u mjestu Orašje Planje, od strane lica Č.A., rođenog 1982. godine, iz Tešnja, izvršeno je ugrožavanje sigurnosti prema licu M.A., rođenom 1964. godine, iz Tešnja. Policijski službenici Policijske stanice Tešanj su lišili slobode lice Č.A. i isto zadržali u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad licem zavedena kriminalistička obrada.

Dana 06.02.2022. godine, u 21,25 sati, u mjestu Tešanjka, od strane lica K.M., rođenog 1997. godine, iz Tešnja, izvršeno je nasilničko ponašanje prema licu Š.M., iz Usore. Policijski službenici Policijske stanice Tešanj su pronašli lice K.M. i isto lišili slobode. Daljnji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

Doboj Jug

Dana 06.02.2022. godine, oko 18,50 sati, u mjestu Mravići, od strane lica Š.E., rođenog 1970. godine, iz Doboj Juga, upotrijebljeno je vatreno oružje-lovačka puška, kojom prilikom su ispaljena dva metka u pravcu lica Š.F., iz Doboj Juga. Nakon ukazane ljekarske pomoći zbog zadobijenih povreda, lice Š.F. je zadržano na liječenju u Općoj bolnici Tešanj. Policijski službenici Policijske stanice Doboj Jug su pronašli i lišili slobode lice Š.E, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Prilikom lišenja slobode, od navedenog lica je oduzeta lovačka puška. Izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

 

SAOBRAĆAJ
Zavidovići

Dana 06.02.2022. godine, u 20,35 sati, u mjestu Vozuća, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo markeGolf“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao Đ.M., rođen 1959. godine, iz Zavidovića, i putničko motorno vozilo markeBMW“, registarskih oznaka E04-O-822, kojim je upravljao K.A., rođen 1988. godine, iz Banovića. U ovoj saobraćajnoj nezgodi, teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica, je zadobio vozač Đ.M., dok su lica: K.S., K.A., i K.A., sva lica iz Banovića, zadobila lakše tjelesne povrede.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA