Vijesti 122 za 06.04.2018. godine

Vijesti 122 za 06.04.2018. godine

49
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Ze-Do kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području Ze-Do kantona evidentirana su 23 krivična djela.

Zenica

Dana 06.04.2018. godine u 19,25 sati u ul. Stjepana Radića od strane lica Š.M. iz Zenice izvršeno je krivično djelo posjedovanje narkotika, vrećice sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Sačinjena propratna dokumentacija.

Maglaj

Dana 06.04.2018. godine u 12,10 sati u ul. Ibrišima Obralića, od strane policijskih službenika zaustavljeno je i kontrolisano je pmv marke “Ford Fokus” reg.oznaka M18-K-484 kojim je upravljao H.M. (1994.) iz Maglaja. U svojstvu suvozača nalazilo se lice A.A. (1990.) iz Maglaja. Prilikom pregleda lica, kod suvozača su pronađene dvije prozirne pvc vrećice sa sadržajem biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu te devet NN tableta roze boje. Predmeti su uz potvrdu oduzeti, naveden suvozač je lišen slobode i nad istim je zavedena kriminalstička obrada. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Maglaj. Upoznat tužilac.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda, u dvije SN tri lica zadobila su lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na svim putnim pravcima na području Ze-Do kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području Ze-Do kantona nije bilo požara i eksplozija.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA