Vijesti 122 za 06.05.2015. godine

Vijesti 122 za 06.05.2015. godine

178
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave IV u Tešnju (2) i Policijske uprave Žepče (2).

Zenica

U vremenskom periodu od 04.05. do 06.05.2015. godine, u ulici Travnička cesta, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo M.S., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Policijski službenici su u ulici Talića brdo, zbog sumnje da su izvršila navedeno krivično djelo, lišili slobode i zadržali u službenim prostorijama za zadržavanje lica K.A. i Š.S., oba iz Zenice, kod kojih su pronađeni i otuđeni predmeti. Uviđaj su izvršili službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 05/06.05.2015. godine, u ulici Crkvice, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije firme „Salčinović“, iz kojih su otuđene četiri vreće brašna i mobilni telefon. Uviđaj su izvršili službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 06.05.2015. godine, u mjestu Luke, od strane maskiranog lica, uz prijetnju pištoljem, izvršeno je krivično djelo razbojništvo nad radnicom kladionice „Sport plus“, dok se ista nalazila u taxi vozilu. Tom prilikom, od iste je otuđena određena količina novca. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Visoko.

Breza

U vremenskom periodu od 28.04. do 06.05.2015. godine, u mjestu Mahmutović Rijeka, iz štale u vlasništvu M.H. izvršena je krađa 100 komada hrastovih stubova za ogradu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

U toku noći 05/06.05.2015. godine, u mjestu Goliješnica, izvršena je krađa dva akumulatora iz teretnog motornog vozila marke „Volvo“, bez registarskih oznaka, vlasništvo D.N., i krađa 30 litara nafte iz rezervoara teretnog motornog vozila marke „Mercedes“, bez registarskih oznaka, vlasništvo firme „Selimović“. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA