VIJESTI 122 ZA 06.06.2021. GODINE

VIJESTI 122 ZA 06.06.2021. GODINE

14
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jedanaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 06.06.2021. godine, u 11,20 sati, u mjestu Gornji Krč, izvršeno je krivično djelo „Izazivanje opće opasnosti“ i „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ od strane lica: J.A., rođen 1998. godine i B.A., rođen 1989. godine, oba lica iz Zenice, koja su zatečena u putničkom motornom vozilu marke “VW Polo”, registarskih oznaka M42-E-651, kojim je upravljalo lice Č.F., rođeno 1998. godine, iz Zenice. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli vatreno oružje, tačnije pušku sa pripadajućim okvirom i 16 komada metaka kalibra 9 mm. O navedenom je upoznat dežurni kantonalni tužilac, te je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I. Lica J.A. i B.A. su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Zavidovići

Dana 06.06.2021. godine, u 08,30 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Zavidovići su se obratili članovi deminerskog tima „MAG” i tom prilikom prijavili da je u mjestu Ribnica, zapažen zasad biljaka koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje. Nakon zaprimljene informacije, na navedenoj lokaciji je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, kojom prilikom je pronađeno 14 spornih stabljika. Nastavljene su aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Dana 06.06.2021. godine, u 15,15 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Zavidovići se obratila K.E., iz Zavidovića, i tom prilikom prijavila da je u mjestu Mećevići, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u kuću vlasništvo iste, te da je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Tešanj

Dana 06.06.2021. godine, u 05,15 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj je prijavljeno da je prilikom lova, u mjestu Čifluk, usljed upotrebe lovačkog naoružanja od strane lica Ć.E., rođenog 1975., godine, iz Tešnja, lice S.S., rođeno 1960. godine, iz Tešnja, zadobilo povrede usljed kojih je i preminulo. Odmah nakon zaprimljene prijave na navedeni lokalitet je upućena patrola policije koja je zatekla beživotno tijelo lica S.S., a lice Ć.E. je vozilom Službe hitne medicinske pomoći Tešanj prevezeno do Doma zdravlja Tešanj a nakon toga u Kantonalnu bolnicu Zenica, Odjel za psihijatriju, gdje je zadržano i stavljeno pod stalni policijski nadzor. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

SAOBRAĆAJ

Kakanj

Dana 06.06.2021. godine, u 14,50 sati, na regionalnom putu u mjestu Kruške, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Toyota”, registarskih oznala J32-K-852, kojim je upravljao vozač S.S., rođen 1957. godine, iz Kaknja. U ovoj nezgodi, lice P.M., rođeno 1961. godine, iz Kaknja, koje je bilo saputnik u vozilu, je zadobilo teške tjelesne povrede, dok su lica S.S. i S.N., takođe iz Kaknja, zadobila lakše tjelesne povrede. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Kakanj.

Na području Kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA